Sörmlandsbussen 702 kör iväg utan att ta med folk från Tystis

TystbergaResenärer som åker till Södertälje för att där byta till pendeltåg mot Stockholm kommer inte med buss 702 från Vagnhärad.
Nu hänvisas man att vänta på 802 som är en "direktbuss" och tar cirka 15 minuter kortare tid. Eftersom SL-kortet inte gäller på 802 betalar man 40:- för den bussresan. Ett pris man redan betalat i SL-kortet.

Buss 702 trafikerar alla hållplatser fram till Södertälje. Bussen kör mest inom SL:s trafikområde och därför gäller SL-kortet även där i buss 702.

Som ekonomisk person vill jag ju inte betala 40 kronor för nöjet att slippa sitta i bussen 15 minuter extra. Det blir en timkostnad på 160:- (beskattat) för mig och alla andra som har SL-kort.

En dålig trafikpolitik som motverkar inflyttningen??? Med kampanjen "Bo i Nyköping" menar man nog bokstavligt och inte i kommunen som helhet. Kommunen omfattar också Tystberga och alla andra småställen på landet runtomkring Nyping.

Men om man jämför med SJ så är det ju inte riktigt så dåligt. Tågen kör förbi Tystis utan att stanna. Jo om de får möte så stannar de men sedan kör dom vidare. Lite hånfullt kan man tycka som kollektivresenär i sina bästa år.

Sörmlandstrafiken svarar

Hej!

Det är riktigt att tiderna för främst 702 och 802 har ändrats. Detta hänger bland annat ihop med tågpassning i Vagnhärad och Södertälje Hamn. I Södertälje ska man bygga dubbelspår mellan Södertälje Hamn och Södertälje Centrum. Endast vartannat pendeltåg kommer att gå till Södertälje Hamn under byggtiden. De andra vänder redan i Östertälje. Jag har anpassat linje 702 och 802 till detta vilket inneburit att jag flyttat flera turer i tid. TyvÅrr har då passningen med linje 705 och 710 blivit lidande. I min planering har jag heller inte kunnat göra skillnad på linje 702 och 802 när det gäller biljettkombinationen. Under året ska en översyn göras av all trafik i Sörmland kommun för kommun och vi hoppas kunna erbjuda våra resenärer ett bättre och effektivare trafiksystem inom en snar framtid.

Vänliga hälsningar

Mari Widegren
Trafikplanerare
Länstrafiken Sörmland
Box 88, 611 23 Nyköping
e-post: mari.widegren@lanstrafiken.se
tfn:0155 - 26 59 11, 070 - 396 59 11