Boka resa till Åland - Dålda kostnader.

I kryssningsbokningen till Mariehamn på Åland finns det oklarheter i priset. Det går att räkna ut själv men borde framgå tydligt. För två personer blir det 2*290 + 40 = 620 kronor men i bokningen dyker plötsligt upp priset 680:- när man valt att ta VikingLines anslutningsbuss. Om man trodde att priset för anslutningsbuss ingick så är det förmodligen fel. Det framgår nämligen inte klart och tydligt. Man får ta fram papper och penna och räkna ut priset för bussen som blir 60:-.

Bild 1. Påbörja bokningen.

bokaViking_1_w600.jpg
Jag bokar för två personer 40 kronor och två bufféer á 290 kronor. Bokningens av anslutningsbuss syns inte inte i nästa bild.

Bild 2. Mellanbild fråga om busstiden.

Dags att välja vilken tid du vill åka från Bålsta. En sammanfattning av de bokade delarna visas också. bokaViking_2_w600.jpg

Bild 3. Sammanfattning av bokningen inklusive priset.

Nu ser man att det totala priset blir 680 kronor inte 620 som addition av de visade priserna ger. Men priset för anslutningsbussen är inbakat utan att du kunnat se priset. Jag tycker mig dessutom ha märkt att priset varierar för samma resa men olika kryssningar och dagar. Varför mörkar man priset? Är det för krångligt med alla priser som förekommer? bokaViking_3_w600.jpg

tillbaka

Viking line svarar


Hej Lars,
Söndag till måndag kostar en enkelbiljett från Bålsta till Cinderella 30 kr. fredag och lördag kostar den 60 kr. Vi har nästan alltid högre priser fredag och lördag.
Att priserna för bussen inte står när man väljer vart man vill åka ifrån antar jag har att göra med att priserna varierar var man åker ifrån.

Ha en fortsatt trevlig dag!
Med vänliga hälsningar
Henrik

____________________________________ Viking Line Skandinavien AB
Henrik
Resesäljare Privat Indoor
DanvikCenter, Box 4154, SE-131 04 Nacka
_____________________________________

  Till Startsida