Lura turisten

Turista i Turkiet m.m.

Finns mycket på nätet men Se upp med säljknepen

Prisuppgifter skall vara riktiga och vad man betalar för ska vara tydligt. En ny luring är att man vid framkomsten blir tvungen att köpa tillägga som kan kosta betydande belopp, 30 % av det man trott sig betala för hela resan.

Flyg till Turkiet men se upp med luringarna "Inlåsning" och "Valuta".

1. Inlåsningsluringen är en sådan man absolut skall undvika om man vill träffa vanligt folk. Inga restauranger eller folkvimmel i närheten. Du befinner dig i stort sett bara i fina hotell. Har du inte förbetalt middag blir det svårt att äta ute ty inga andra restauranger än grannhotellen har mat att erbjuda. Du kan variera mellan poolen, stranden, hotellaktiviteter och matsalen.

2. Valutaluringen tillgår så att man begär betalning i euro. Om du då vill betala i TL (turkiska lira), vilket ju vore det naturliga med tanke på att du befinner dig i Turkiet (Antalyaområdet). En omräkning görs till TL som du snabbt kan konstatera är till nackdel för dig. Man kan lätt inse att valutaväxlingsavgift bakas in, förmodligen en andra gång. Smart sätt att bita sig själv i rumpan.

Vanligt är att reseföretaget inte upplyser i sina bokningssajter om dessa villkor. När man kommer ner till Turkiet blir man varse om hur bra det är att köpa till extra paket med middagsmat och även lunch med guidning och inträde vid olika besök samt en all inclusive - dag. Två paket för 1000sek styck. Alltså 2000sek varav middagspaketet fanns med i marknadsföringen. Priset på resan blir då, istället för 2500sek, hela 4500sek.

Här kan du se andra missnöjda:Andra som blivit/känner sig lurade och  Ytterligare fler  och  fler diskussion  och  fler diskussion
  Till Startsida