Lura turisten (bolla med sanningen)

I kryssningsbåten Baltic Queen anges rabatterna med stora tecken och vid en ytlig jämförelse mellan ordinarie pris dagens pris syns att den påstådda rabatten är överdriven. Man måste läsa det finstilta där man hänvisar till priser i Finland eller Sverige trots att båten bara trafikerar Tallinn och Stockholm.
Detta öppnar för att jämföra det land där priserna är högst och på så sätt "blåsa upp" rabatten. Att göra så här är inte olagligt men det ser inte bra ut.
DSCN5947_2_w600.jpg
Rabatt som är lurig att genomskåda. Köptillfälle för club onekund. Om man räknar på prissänkningen blir rabatten endast 14%. Långt ifrån de 43% som utlovas. Vid fråga så uppger anställd i parfumbutiken att ursprungspriset avser priset i Tallinn. Men granskar man affischen så upptäcker man att det är priset i Finland. Alltså ingen av de destinationer som Baltic Queen angör på denna resa.

Tallink svarar 11 oktober 2011

Vad gäller skyltningen i taxfree butiken fick jag nu svar av Shop Manager från Baltic Queen som tackar för att du är uppmärksam, och att det tyvärr rör sig om tryckfel på skylten. Detta ska givetvis korrigeras så att det blir rätt framöver.

Med vänliga hälsningar/Best regards
Customer Relations

Spritpriset jämförs i Sverige (som är dyrast?)

Sprit som säljs har numera fått riktigt angiven rabatt och då menar man priset i systembolagets butik i Sverige (detta angavs inte tidigare).
Nu kan man kontrollera priset om man vill. Rabatten på 25% är korrekt jämfört med spritpriset i Sverige. Detta har ändrats efter påpekande från larsanpe.se Nu står det skrivet med liten text i den röda rutan "SAVE" och med stort "25%" mellan dessa två syns att det är i Sverige som det högre jämförbara utgångspriset finns.

Kryssning 23-25 oktober med Victoria I.

Under min kryssning till Tallinn söndag till tisdag hittade jag inga så grova fel, som tidigare. Även servicen i Receptionen var bra. Tidigare har man uppträtt ointresserat av "kunden". Jag har tolkat det, fördomsfullt, som typiskt öststatsmanér.

BRA! TallinkSilja.

tillbaka

  Till Startsida