SL sköter rulltrappor uselt

Resenärer som åker till Tensta med tunnelbanan kan inte räkna med att enkelt ta sig ut. I torsdags var det endast en rulltrappa som gick nedåt, de andra två var stillastående  reparatör på väg" eller "nödstoppad". Vid fråga till spärrvakten fick jag svaret att det inte gick att starta någon rulltrappa. Degen efter vid samma tid (kl 17-tiden) händer samma sak men i stället för att åter gå den långa rulltrappan upp valde vi att gå till den västra sidan. Hör och häpna där går också endast en rulltrappa, men uppåt som tur var. De andra två annonserar att "reparatör på väg".
Att göra så här är inte olagligt men det ser inte bra ut eller är det ett brott mot säkerheten"? Att inte ha kapacitet nog, under 2 dygn, i katastrofsituation. Kanske stationen bör stängas helt som ett allternativ till att laga rulltrappan.
Man borde under dessa förhållanden informera vid avstigande att de enda uppåtgående rulltrapporna finns i ena sidan av stationen så man slipper att gå fram och tillbaks.
DSCN5958_w600.jpg
Östra utgången med en rulltrappa igång NEDÅT. Märk att "NÖDSTOPP" inte gäller emedan spärrvakten uppgav att den är felanmäld och att ingen människa är i fara.
DSCN5960_w600.jpg
Västra utgången med en rulltrappa som fungerar uppåt och de andra två "reparatör på väg". Ärligt deklarerat att reparatör på väg. Obs! att "Ej ned" betyder att rulltrappan går upp från plattformen.

tillbaka

Nu hände det igen - Vi har fått nog nu.

Fast det var inte många dagar sedan det hände men då hade jag inte kameran med mig. Idag fanns den dock med och jag kunde dokumentera SL:s misslyckande, igen. DSCN6059_ws600.jpg
Östra utgången med en rulltrappa som fungerar uppåt och de andra två "reparatör på väg".

tillbaka
DSCN6059_ws600